De regering van India heeft de National Quantum Mission to Accelerate Quantum-Based Economic Growth goedgekeurd. De overeenkomstige beslissing werd genomen tijdens een kabinetsvergadering in New Delhi.

Het doel van de missie is om de schaal van wetenschappelijk en industrieel onderzoek en ontwikkeling te vergroten en om een ​​levendig en innovatief ecosysteem op het gebied van kwantumtechnologieën te creëren, waardoor India een toonaangevend land in deze sector wordt.

De missie zal helpen bij de ontwikkeling van zeer gevoelige magnetometers in atoomsystemen en atoomklokken voor nauwkeurige timing, communicatie en navigatie. Het zal ook de ontwikkeling en synthese van kwantummaterialen ondersteunen, zoals supergeleiders, nieuwe halfgeleiderstructuren en topologische materialen voor het fabriceren van kwantumapparaten. De missie wordt uitgevoerd door het Departement Wetenschap en Technologie in samenwerking met andere departementen.

Minister van Informatie en Omroep Anurag Singh Thakur zei na de bijeenkomst tegen vertegenwoordigers van de media dat de Quantum-missie is goedgekeurd voor een totaalbedrag van meer dan 60 miljard roepies ($ 730 miljoen) voor de periode van 2023-2024 tot 2030-2031. Volgens hem zal deze beslissing het land naar nieuwe hoogten brengen.

In meer detail over de Nationale Kwantummissie legde de minister van Wetenschap en Technologie van India, Jitendra Singh, uit dat deze missie India een enorme sprong voorwaarts op het wereldtoneel zal bezorgen. Hij voegde eraan toe dat momenteel zes landen kwantumtechnologieën bezitten. Dit werd gemeld op de officiële website van de regering van India.

De missie zal grote voordelen opleveren voor de communicatie-, gezondheidszorg-, financiële en energiesector en ruimtevaarttoepassingen. Het geeft een enorme impuls aan nationale programma’s als Digital India, Make in India, Skill India en Stand-up India, Start-up India, Self-reliant India en de Sustainable Development Goals (SDG).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here