Nieuwe oplossingen voor mobiele netwerken van de 5G-standaard worden voorbereid om op de markt te worden gebracht door de specialisten van het technologiecentrum op basis van Skoltech.

“Onze prototypes zullen worden getest in de netwerken van operators in de metro van Moskou op de Bolshaya Koltsevaya-lijn. Hierdoor kunnen we de eerste 5G-dekkingsgebieden in Moskou testen”, zegt Dmitry Lakontsev , Skoltech-professor, hoofd van het in Skoltech gevestigde NTI Competence Center for Wireless Communications and the Internet of Things.

De medewerkers van het centrum ontwikkelen zowel hard- als software. De apparatuur kan verschillende internetverbindingssnelheden afgeven, maar niet minder dan 100 Mb/s.

“Deze drempel is verankerd in de internationale 5G-standaard. Het betekent heel simpel: zodra je het passeert, verdwijnt het verschil tussen bekabeld en draadloos internet voor je. Je denkt niet meer na wanneer je verbinding moet maken met wifi, hoe je verbinding moet maken met internet. Je gebruikt het gewoon”, legt Alexander Sivolobov uit , plaatsvervangend hoofd van het in Skoltech gevestigde NTI Competence Center for Wireless Communications and the Internet of Things.

“Ten eerste is de datatransmissiesnelheid minstens tien keer zo hoog als bij 4G. Ten tweede hebben we een zeer krachtige ondersteuning voor het internet der dingen”, voegt Dmitry Lakontsev toe.

Experts noemen het internet der dingen de overdracht van gegevens door apparaten onafhankelijk, zonder een operator, dat wil zeggen een persoon.

“De navigator in je auto is het internet der dingen, omdat het zelf gegevens ergens naartoe stuurt, zonder jouw hulp. Retourneert gegevens, wordt weergegeven op het scherm. Alle autodelen is nu verbonden – dit is ook het internet der dingen”, zegt de Skoltech-professor.

Volgens experts zullen dergelijke apparaten in de loop van de tijd steeds meer worden. Video’s in hoge kwaliteit en zonder vertragingen bekijken, snel informatie zoeken – gebruikers zullen ook de voordelen waarderen. Statistieken tonen aan dat in landen waar dergelijke netwerken al worden gelanceerd, het mobiele verkeer twee of meer keer toeneemt. In Rusland zullen volgens deelnemers uit de industrie tegen 2025 commerciële netwerken van de vijfde generatie gaan werken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here